Četvrtak, 26 Listopad 2017 13:01

AZRA na Danu Hrvatske u Grazu

26. listopada 2017. godine – Pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, a u organizaciji Hrvatsko-austrijske trgovinske komore, u Grazu je održan Dan Hrvatske, s ciljem predstavljanja austrijskim poduzetnicima gospodarske mogućnosti Hrvatske

Na početku programa, pozdravne riječi uputili su predsjednik Hrvatsko-austrijske trgovinske komore i glavni direktor Raiffeisen Landesbanke Steiermark AG Martin Schaller, veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Austriji Vesna Cvjetković i ministrica Pokrajine Štajerske za gospodarstvo, turizam, Europu, znanost i istraživanje Barbara Eibinger-Miedl.

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske Martina Dalić održala je izlaganje na temu povoljne investicijske i poslovna klima u Hrvatskoj - poticaj za daljnji razvitak hrvatsko austrijskih gospodarskih odnosa, nakon koje je uslijedila diskusija na temu „Gospodarstvo susreće znanost i istraživanja. U diskusiji su sudjelovali direktorica Centra za industrijski razvoj (CIRAZ) Danijela Ćelan, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Tome Antičić, potpredsjednik Advanced Simulation Technology iz Graza Gotthard Rainer, direktor Joanneum Research Forschungsgesellschaft mbH Univ. Wolfgang Pribyl, direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija Ivana Filipović, direktorica Austrijskog gospodarskog centra u Zagrebu Sonja Holocher-Ertl, dok je prezentaciju Virovitičko-podravske županije održao Igor Andrović.

Pokrovitelj ovogodišnje gospodarske manifestacije u Grazu bila je Virovitičko-podravska županija, a iako se Varaždinska županija na Danu Hrvatske predstavila 2015. godine, pozivu na ovogodišnji skup odazvali su se zamjenik župana Tomislav Paljak i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije – AZRA-e, Krunoslav Lukačić, koji je razgovarao s potencijalnim investitorima o mogućnostima za razvoj, te ih pozvao u Varaždinsku županiju kako bi im predstavili gospodarske mogućnosti, kao i turističke i kulturne potencijale naše županije. -Dan Hrvatske u Grazu najznačajniji gospodarski summit takvog tipa u Austriji, koja je drugi najveći investitor u Hrvatsku i iznimno važan gospodarski partner naše zemlje, a to dokazuje i činjenica da se ove godine okupilo preko dvjesto poslovnih ljudi iz Hrvatske i Austrije koji razgovaraju o problemima, prilikama i mogućnostima zajedničke poslovne suradnje, rekao je tom prilikom direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić.

Posljednja izmjena: Petak, 27 Listopad 2017 13:15

Image Gallery

{gallery}172{/gallery}

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza