Srijeda, 08 Studeni 2017 09:18

Kreće energetska obnova zgrade Osnovne škole Veliki Bukovec

Varaždin, 7. studenoga 2017. godine - U Županijskoj palači u Varaždinu, ravnateljica Osnovne škole Veliki Bukovec Željka Marković-Bilić i Filip Pluščec ispred zajednice ponuditelja Pludux art, Plin-projekt i obrt Elektro-Pozaić, potpisali su Ugovor s kojim počinje energetska obnova Osnovne škole Veliki Bukovec.

Ugovorena vrijednost projekta energetske obnove Osnovne škole Veliki Bukovec iznosi oko 4,6 milijuna kuna, od čega je 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europske unije, 1,2 milijuna kuna će izdvojiti Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a 905 tisuća kuna osigurati će Varaždinska županija. Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA, pruža tehničku pomoć u upravljanju ovim projektom.

Osnovna škola Veliki Bukovec, koju pohađa 264 učenika, u potpunosti će biti energetski obnovljena, a osim što će biti zamijenjena vanjska stolarija i povećana toplinska zaštita ovojnice zgrade te ugrađen novi, visokoučinkovit sustav grijanja, ugradit će se i fotonaponski moduli za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije.

Riječ je o drugom ugovoru o energetskoj obnovi škola u Varaždinskoj županiji. Ugovor o energetskoj obnovi zgrade Srednje škole Novi Marof bio je prvi potpisani ugovor o izvođenju radova u Hrvatskoj. Nakon ugovora za Osnovnu školu Veliki Bukovec uslijedit će i potpisivanje ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Franje Serta u Bednji. U tri škole bit će uloženo gotovo devet milijuna kuna, od čega je 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. U pripremi je još osam projekata energetske obnove škola.

Potpisivanju ugovora za projekt, koji se sufinancira sredstvima iz EU fondova, prisustvovali su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegov zamjenik Tomislav Paljak.

Posljednja izmjena: Srijeda, 08 Studeni 2017 09:31

Image Gallery

{gallery}173{/gallery}

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza