Utorak, 14 Studeni 2017 11:50

AZRA na Razvojnom forumu Kontinentalne Hrvatske

Vinkovci, 13. studenoga 2017. godine – Predstavnici Agencije za razvoj Varaždinske županije AZRA-e i Varaždinske županije nazočili su početkom tjedna Razvojnom forumu Kontinentalne Hrvatske, održanom u Kunjevcima u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Razvojni forum Kontinentalne Hrvatske organiziralo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU s ciljem upoznavanja ključnih dionika razvoja na regionalnoj razini s konceptom i dinamikom izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine. Na Forumu je ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac upoznala sudionike s ulogom lokalne zajednice i područne samouprave u postupku izrade te strategije. Uz ostalo, ministrica Žalac je naglasila kako je iznimno važno da razvojni projekti koje prihvati Sabor budu utemeljeni u hrvatskom i EU proračunu.

Na Forumu su sudjelovali predstavnici 14 županija, a o viziji i ključnim smjerovima razvoja Varaždinske županije govorio je zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin.

Forum je pratio i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije – AZRA-e Krunoslav Lukačić koji je kazao kako se na ovaj način daje uvid u ključna razvojna pitanja i razvojne potencijale države. –Na Forumu se razgovaralo o ključnim gospodarskim granama i pokretačima razvoja, te o strateškim razvojnim projektima županija na području Kontinentalne Hrvatske. Sama mogućnost razmjene iskustava i mišljena o razvoju Republike Hrvatske, za AZRA-u je velika prednost u procesu izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, jer dobivamo realni uvid u različitosti i posebnosti čitave zemlje, a samim time možemo dati kvalitetniji doprinos u ovoj fazi izrade, istaknuo je direktor Lukačić.

Osim ministrice Žalac, na Razvojnom forumu Kontinentalne Hrvatske govorili su i državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU (MRRFEU) Velimir Žunac, pomoćnica ministrice Žalac, Ana Odak, posebni savjetnik ministrice Zvonimir Savić, kao i domaćin, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

Image Gallery

{gallery}174{/gallery}

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza