Srijeda, 15 Studeni 2017 15:24

Kreće energetska obnova zgrade Osnovne škole Franje Serta Bednja

Varaždin, 15. studenoga 2017. godine - U Županijskoj palači u Varaždinu, ravnateljica Osnovne škole Franje Serta Bednja Sanja Majcen i Nenad Matjačić, direktor tvrtke Gradis iz Čakovca, potpisali su Ugovor s kojim počinje energetska obnova Osnovne škole Franje Serta Bednja.

Ugovorena vrijednost projekta energetske obnove Osnovne škole Franje Serta Bednja iznosi oko 1,7 milijuna kuna, od čega je 837.459,00 kuna bespovratnih sredstava iz Europske unije, 543.267,00 kuna će izdvojiti Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a 381.838,00 kuna osigurati će Varaždinska županija. Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA, pruža tehničku pomoć u upravljanju ovim projektom.

Osnovnu školu u Bednji koju pohađa 156 učenika, u potpunosti će biti energetski obnovljena, te će dosadašnja potrošnja energije biti smanjena za 69 posto na godišnjoj razini. Na starom dijelu zgrade škole bit će postavljene toplinska ovojnica i toplinska izolacija, zamijenit će se postojeća stolarija, a ujedno će biti ugrađeni toplinski kolektori te postavljena regulacija grijanja. Rok izvedbe radova je 30. siječanj 2018. godine.

Riječ je o trećem ugovoru o energetskoj obnovi škola u Varaždinskoj županiji. Ugovore o energetskoj obnovi školskih zgrada dosad su potpisale Srednja škola Novi Marof i Osnovna škola Veliki Bukovec. U sve tri škole bit će uloženo gotovo devet milijuna kuna, od čega je 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. U pripremi je još osam projekata energetske obnove škola.

Potpisivanju ugovora za projekt, koji se sufinancira sredstvima iz EU fondova, prisustvovali su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegov zamjenik Tomislav Paljak.

Posljednja izmjena: Četvrtak, 16 Studeni 2017 07:32

Image Gallery

{gallery}175{/gallery}

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza