Srijeda, 21 Veljača 2018 12:50

U Novom Marofu održan drugi okrugli stol „EU pogodnosti za javni sektor“

Novi Marof, 20. veljače 2018. - U sklopu projekta „Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova“ održan je okrugli stol na temu „EU pogodnosti za javni sektor“ u Novom Marofu. Okrugli je stol organizirala Agencija za razvoj Varaždinske županije - AZRA d.o.o. kako bi informirala javni sektor o mogućnostima financiranja projekata sredstvima EU fondova u nadolazećem razdoblju.

Okrugli stol je u Kulturnom centru Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova Ivan Rabuzin okupio predstavnike javnog sektora, predstavnike gradova i općina, škola i društava kojima su zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač, njegov zamjenik Ivan Tuk i voditelj Ureda Lokalne akcijske grupe LAG PRIZAG kroz uspješne projekte predstavili korištenje ESI fondova za održivi razvoj regije.

-Cilj projekta Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova je europskim novcem osigurati pokrivanje troškova u pripremi i provedbi projekta prihvatljivih prijavitelja, odnosno projekata koje na ESI fondove aplicira Varaždinska županija, jedinice lokalne samouprave s područja Varaždinske županije i javnopravna tijela kojima je osnivač Varaždinska županija, istaknuo je na početku Okruglog stola zamjenik direktora AZRA-e Krunoslav Blaži. Blaži je izrazio zadovoljstvo trenutnom realizacijom Projekta, jer će se sadašnjom dinamikom i prije samog završetka vremena provedbe Projekta uspjeti povući sav novac koji nam stoji na raspolaganju za tu namjenu. -Samo za natječaj za energetsku obnovu javnih zgrada, AZRA je pripremila projekte ukupne vrijednosti oko 180 milijuna kuna, čime Varaždinska županija prednjači ispred svih prijavitelja u Hrvatskoj, naglasio je Krunoslav Blaži.

Predstavljajući projekt energetske obnove Srednje škole Novi Marof, zamjenik župana Tomislav Paljak istaknuo je kako se radi o projektu vrijednosti preko 1,6 milijuna kuna kojim će se uštediti na 73 posto toplinske energije za grijanje ali i podići obrazovni standard u južnom djelu Varaždinske županije. -U zadnjih 7 mjeseci Varaždinska je županija intenzivno krenula s ulaganjima u obrazovanje. Osim energetske obnove Srednje škole Novi Marof, u tijeku su energetske obnove osnovnih škola Bednja i Veliki Bukovec, a investicija za sve tri škole iznose 9,2 milijuna kuna. Osim tih škola, Varaždinska je županija prijavila energetsku obnovu drugih 10 škola, vrijednosti radova preko 40 milijuna kuna. Ti županijski projektu su dokaz kako je Varaždinskoj županiji obrazovanje učenika i sam sustav obrazovanja na prvom mjestu, rekao je na okruglom stolu zamjenik župana Tomislav Paljak.

O prijavi za rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića Novi Marof na Mjeru 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”, podmjera 7.4. govorio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Provedbom projekta vrijednog preko 9 milijuna kuna stvorit će se infrastrukturni i pedagoški uvjeti za izvođenje programa predškolskog odgoja i obrazovanja za dodatnih 80 djece s područja Novog Marofa u odnosu na postojeće kapacitete. Zamjenik gradonačelnika Ivan Tuk predstavio je projekt 'Izgradnja spojnog objekta između Odjela II i Odjela III sa servisnom internom prometnicom i opremanje Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, vrijedan 51,5 milijuna kuna, kojim će se povećati isplativost i pristup bolničkoj skrbi za posebno ranjive skupine. O LEADER pristupu i budućim natječajima za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava govorio je voditelj Ureda Lokalne akcijske grupe LAG Prizag Marijan Kopjar.

Posljednja izmjena: Četvrtak, 22 Veljača 2018 12:54

Image Gallery

{gallery}181{/gallery}

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza