Četvrtak, 08 Ožujak 2018 14:04

U Općini Martijanec predstavljene mjere ruralnog razvoja

Predavanje o podmjerama iz Programa mjera Ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. održano je u Kulturno-informativnom centru u Martijancu. Predavanje je organizirala Hrvatska poljoprivredna komora uz pomoć Agencije za razvoj Varaždinske županije.

Skupu u Martijancu naočila je i državna tajnica Ministarstva poljoprivrede Marija Vučković kao i načelnik Općine Martijanec Dražen Levak. Martina Čupić i Mario Sabljić iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju okupljenima su pojasnili podmjere 6.2.1. „Potpora ulaganja u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“, za koju će se rok za prijave produžiti za dva tjedan, te podmjeru 4.1.1. „Restruktuiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“, za koju podnošenje zahtjeva počinje 15. ožujka.

Zamjenik direktora AZRA-e Krunoslav Blaži ukratko je predstavio djelovanje Agencije te pozvao poljoprivrednike da se jave u Agenciju kako bi dobili dodatne informacije i pojašnjenja vezano za spomenute mjere. Više informacija zainteresirani mogu dobiti od voditeljice Odjela za ruralni razvoj i poduzetništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Voditelj LAG-a Izvor Matija Zamljačanec je predstavio tri natječaja koja će raspisati u ovoj godini, sa sredstvima od ukupno oko 425 tisuća eura. To su mjera koja je istovjetna mjeri Programa Ruralnog razvoja 4.1.1., zatim ulaganja u mala poljoprivredna gospodarstva te obnova/modernizacija javnih prostora ruralnog područja.

Velik broj poljoprivrednika s područja Općine Martijanec pratio je predavanje koje je otvorio Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore i pročelnik Ureda za gospodarstvo, financije i europske poslove Varaždinske županije. Jakopović je kazao kako su upravo raspisane mjere 4 i 6 značajne za rast i razvoj ne samo obiteljskih gospodarstava nego i obrta i malih te mikro poduzeća, te da je pet sjevernih županija, uz Istarsku, pri vrhu unatoč tome što im viši indeks razvijenosti ne ide u prilog.

Posljednja izmjena: Petak, 09 Ožujak 2018 07:15

Image Gallery

{gallery}183{/gallery}

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza