Utorak, 27 Ožujak 2018 10:08

Vida Kolednjak iz Gornjeg Kneginca osvojila drugo mjesto na natječaju „Hrvatska kakvu želimo“

U sklopu procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje organiziralo je Nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“.

U natječaj se s područja Varaždinske županije javilo 7 osnovnih škola čiji su učenici izradili radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“, s naglaskom na 7 tematskih područja; zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost, hrana i bio-ekonomija, digitalno društvo, turizam i kreativno društvo.

Svaka škola samostalno je organizirala odabir najboljih likovnih i literarnih radova učenika po kategorijama od I. do IV. i od V. do VIII. razreda.

S obzirom na to da je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s ostalim partnerima organiziralo nagradni natječaj, Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA d.o.o. kao regionalni koordinator bila je zadužena za organizaciju i odabir najboljih djela dječjeg stvaralaštva na razini Varaždinske županije. Ocjenjivački odbor na županijskoj razini odabrao je tri najbolja rada iz svake kategorije, i to:

Likovni radovi učenika od I. do IV. razreda:

  1. mjesto – Vida Kolednjak, OŠ Kneginec Gornji
  2. mjesto – Martina Žuna, OŠ A.K.Miošića Donja Voća – PŠ A.G.Matoša Gornja Voća
  3. mjesto – Jasmin Cingesar, OŠ A.K.Miošića Donja Voća – PŠ A.G.Matoša Gornja Voća

Likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda:

  1. mjesto - Drago Horg, OŠ Kneginec Gornji

Literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda:

  1. mjesto - Andro Đuras Bobnjarić - OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice
  2. mjesto - Jan Lalić, OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice
  3. mjesto - Ena Novak, OŠ Kneginec Gornji

Odabrani radovi poslani su u Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, koje uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje te predstavnika Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija organiziralo Nacionalni ocjenjivački odbor.

-Ovaj je natječaj bila prilika da se i učenici uključe u stvaranje vizije Hrvatske do 2030. godine, na način da izraze svoju kreativnost pjesmama, sastavcima ili likovnim uradcima s ciljem predstavljanja Hrvatske u kakvoj žele živjeti 2030. godine, rekao je direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Krunoslav Lukačić prilikom svečanosti dodjele nagrada te istaknuo kako Varaždinska županija kontinuirano ulaže u školstvo i potiče izvrsnost učenika. –Ponosni smo što je u velikoj konkurenciji radova učenika iz čak 222 osnovne škole iz cijele Hrvatske, učenica Vida Kolednjak iz Osnovne škole Kneginec Gornji osvojila 2. mjesto na nacionalnoj razini za svoj likovni rad u kategoriji učenika nižih razreda. To je zapravo pravi primjer razvijenih vještina učenika kojima doprinosi upravo predani rad njihovih nastavnika iz Varaždinske županije, zaključio je Lukačić.

Po završetku natječaja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana je Svečana dodjela nagrada u okviru Nagradnog natječaja za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“ za učenike finaliste iz svih županija Republike Hrvatske, te je upriličen i prigodni zabavni program te izložba najboljih dječjih likovnih i literarnih radova, a oni pobjednički krasit će slikovnicu i kalendar za 2019. godinu.

Posljednja izmjena: Utorak, 27 Ožujak 2018 13:27

Image Gallery

{gallery}188{/gallery}

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza