Utorak, 24 Rujan 2019 06:27

OTVOREN Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (u daljnjem tekstu: "FZOEU") otvorio je 18.9.2019. Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima kojim se sufinancira jedna nova fotonaponska elektrana za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe, u samostalnom ili mrežnom radu (u tekstu: FNE) u/na postojeće obiteljske kuće u Republici Hrvatskoj.

 

Postojeća obiteljska kuća smatra se kuća koja je:

- zakonita,

- u kojoj je više od 50% bruto površine namijenjeno za stanovanje,

- i koja zadovoljava jedna od dva sljedeća uvjeta: ima najviše tri stambene jedinice ili ima građevisnko bruto površinu manju ili jednaku 600m2

Raspoloživa sredstva po pozivu su 20 milijuna kuna, a ovisno o lokaciji kuće građani će za sustave moći dobiti 40, 60 ili 80% bespovratnih sredstava, do 75.000 kuna s PDV-om.

Opravdani troškovi ulaganja su troškovi nastali nakon 18. rujna 2019. godine, što se dokazuje datumima izdavanja računa i to za:

1.stručni nadzor radova te

2.nabavu i ugradnju jedne nove FNE:fotonaponski pretvarači (moduli) stupnja korisnog djelovanja najmanje 15%, njihovi nosači, pretvarači (inverteri), akumulatori električne energije, oprema fotonaponskog kruga (regulatori punjenja, priključni ormarići, zaštitne sklopke, kabeli, pribor za postavljanje, oprema za prikupljanje i prikazivanje podataka, i dr.) i ostala oprema za pravilan rad sustava te pripadajući građevinski radovi nužni za ugradnju prethodno navedene opreme (prodori, betoniranje postolja, ...)

Prijave su moguće do 31.12.2019. ili do zatvaranja zbog iskorištenosti sredstava, a javni poziv moguće je pronaći ovdje.

Posljednja izmjena: Utorak, 24 Rujan 2019 07:11

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza