Petak, 18 Rujan 2015 12:43

Najava: otvaranje natječaja za mlade poljoprivrednike

 

Uskoro se očekuje raspisivanje natječaja za podmjeru 6.1. Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima, koje je planirano za kraj rujna 2015. godine.

Riječ je o podmjeri kroz koju korisnicima stoji na raspolaganju do 50.000 eura bespovratnih sredstava iz Fonda za ruralni razvoj, od čega se 30% isplaćuje avansno.

Na spomenuti natječaj se mogu javiti poljoprivrednici koji su stariji od 18 godina i mlađi od 40 godina te koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva.

Uvjet je da korisnik ne smije biti registriran kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva duže od 18 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu. Prednost će imati nezaposlene osobe.

Veličina poljoprivrednog gospodarstva za koje korisnik traži potporu mora imati ekonomsku veličinu gospodarstva između 8.000 eura do 49.999 eura.

Prihvatljiva ulaganja: kupnja domaćih životinja, sadnog materijala, poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, marketinške aktivnosti, dodatna edukacija poljoprivrednika, financiranje operativnih aktivnosti OPG-a.

Za pripremu prijavne dokumentacije, vođenje kroz projekt te za sve ostale upite možete se obratiti Agenciji za razvoj Varaždinske županije.

KONTAKT:

Petra Pokec, savjetnik za ruralni razvoj i poduzetništvo
Mob: 091/2390-657,
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

×

TOP

Datum i vremenska prognoza

Datum i vremenska prognoza